Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Leids team wint Benelux Algorithm Programming Contest 2013

Het Leidse team 'Geen Syntax', bestaande uit Bas Nieuwenhuizen, Mathijs van de Nes en Raymond van Bommel, heeft in Utrecht de Benelux Algorithm Programming Contest (BAPC) 2013 gewonnen.

Deze Leidse studenten wiskunde en informatica losten de 10 opgaven een uur sneller op dan alle andere teams. Lees verder

ICPC World Finals 2013

Team ´Geen Syntax´

Leidse studenten Bas Nieuwenhuizen, Mathijs van de Nes, Josse van Dobben de Bruyn en coach Raymond van Bommel gingen in juli 2013 naar Sint Petersburg voor de ICPC World Finals, de grote finale van een wereldwijde programmeerwedstrijd voor studententeams. In alle regionale voorrondes die over de hele wereld worden georganiseerd, deden in 2012 ruim 29 duizend studenten mee, in teams van 3. De beste 360 daarvan mogen naar de World Finals om te strijden om de felbegeerde titel "ICPC World Champions". Door tweede te worden van de regio Noord-West Europa had het Leidse team zich in november 2012 gekwalificeerd voor de World Finals.
Rondom de World Finals wedstrijd waren diverse activiteiten georganiseerd voor de deelnemers, variërend van excursies door Sint Petersburg tot een jamsessie voor alle muzikale deelnemers (en organisatoren). Een uitgebreid reisverslag is hier te vinden, compleet met foto's van de activiteiten rondom de World Finals. Van de 120 teams werd het Leidse team uiteindelijk 63ste. De wedstrijd werd gewonnen door het team van de universiteit ITMO in Sint Petersburg, die ook in 2012 al de finale hadden gewonnen.