Universiteit Leiden

nl en

Universiteit Leiden versterkt samenwerking met Mexico

De decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen, prof.dr. Wim van den Doel, heeft recentelijk Mexico bezocht om verschillende samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met universiteiten en onderzoeksinstituten. De gemaakte afspraken zorgen voor een verbreding en versterking van de academische banden met Latijns-Amerika.

De decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen, prof.dr. Wim van den Doel, heeft recentelijk Mexico bezocht om verschillende samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met universiteiten en onderzoeksinstituten. De gemaakte afspraken zorgen voor een verbreding en versterking van de academische banden met Latijns-Amerika.

Leiden heeft nu samenwerkingsovereenkomsten met onderzoeksinstellingen in Mexico Stad, Guadalajara en Puebla, zodat onze medewerkers en studenten daar terecht kunnen voor studie en onderzoek. Colleges worden aangeboden in zowel Spaans als Engels én het is mogelijk om taallessen Spaans te volgen in Mexico.

Leiden heeft banden aangeknoopt met prestigieuze academische instellingen, waaronder:

  • Colegio de México
  • Benemérita Universidad Autónoma de Puebla
  • Instituto Nacional de Antropología e Historia
  • Universidad Iberoamericana
  • Instituto Tecnológico y de Estudios de Occidente

Neem voor verder informatie over de uitwisselingsmogelijkheden voor studenten en medewerkers van Universiteit Leiden contact op met Karin Aalderink, de coördinator van internationale zaken van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Prof.dr. Van den Doel (links) overhandigt een prent van de Leidse Hortus Botanicus aan het Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Occidente in Guadalajara.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.