Universiteit Leiden

nl en

Leidse studenten op WK Programmeren 2013

Wiskunde en Informatica studenten Josse van Dobben de Bruyn, Mathijs van de Nes en Bas Nieuwenhuizen zullen de Universiteit Leiden als team vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen Programmeren 2013 in Sint Petersburg.

Daar komen van 30 juni t/m 4 juli 2013 de 240 slimste programmeurs van universiteiten uit de hele wereld bij elkaar. Het team 'Geen Syntax' is het enige Nederlandse team op deze kampioenschappen. Het team streeft ernaar zich in de top 10 van de wereld te nestelen en heeft zich grondig voorbereid. Tijdens de Noord-Europese voorrondes behaalde het team al een tweede plaats. Voor de finale in Sint Petersburg zullen ze urenlang vastgekluisterd zitten aan hun stoel om tien verhaalsommen op te lossen met behulp van algoritmen. 'We weten alledrie wat onze taken zijn. De een analyseert, de ander rekent en de derde vult in. Het draait natuurlijk zoals altijd om zoveel mogelijk goede antwoorden.'

Veel succes!

Naschrift. Zie hier het Leidse team in actie op 3 juli (op 5:23 min). screenshots Mathijs en Josse en Bas.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.