Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Uroš Alexander Košenina wint Geoff Masel Aviation Law Prize

Uroš Alexander Košenina (Adv. LL.M., Air and Space Law) heeft de prestigieuze Geoff Masel Aviation Law Price in de internationale competitie gewonnen. De competitie werd georganiseerd door de Aviation Law Association of Australia and New Zealand (ALAANZ).

De jury was unaniem in haar besluit om Košenina uit te roepen tot de winnaar van de prijs. Het doel van de prijs is het promoten van de vooruitgang van kennis en begrip van en onderzoek naar luchtvaartwetgeving in Australië en Nieuw Zeeland.

In zijn paper, getiteld: 'Aviation Product Liability: Could Air Carriers face their "Life and Limb" being placed in Peril for the Exclusivity of the Montreal Convention?'​, maakte Košenina een vergelijkende analyse van de ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid van luchtvaartproducten in de Verenigde Staten en Europa. Daarnaast besprak hij juridische kwesties in relatie tot de 'Exclusivity Principle of the Montreal Convention'.