Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Finale Beverwedstrijd 2012

De finale van de beverwedstrijd heeft op zaterdag 9 februari 2013 in het Snellius gebouw plaatsgevonden en was een groot succes.

De beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Ze kent drie leeftijdscategorieĆ«n: klas 1-2, klas 3-4 en klas 5-6. Ze wordt georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. De wedstrijd verloopt via Internet; de drie groepen volgen na elkaar, elk 40 minuten. De eerste ronde heeft in november 2012 plaatsgevonden in de Beverweek. Daaraan hebben 12.230 leerlingen deelgenomen. De beste van klas 1-2 (66 leerlingen), klas 3-4 (62 leerlingen) en klas 5-6 (27 leerlingen) zijn samen met hun begeleiders/verzorgers uitgenodigd voor de finale. De winnaar krijgt een I-pod en de beste 10 leerlingen krijgen een certificaat. Het programma duurt van 10.30 tot 15.00 uur.

Coƶrdinator Universiteit Leiden LIACS: Riet Derogee.

www.beverwedstrijd.nl