Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

In memoriam: Lex Wolters

Ons bereikte het droeve bericht dat Lex Wolters op 6 maart 2012 overleden is. Wij wisten dat hij ernstig ziek was, maar het bericht kwam toch erg onverwacht.

index
Lex Wolters

Hij was sinds 1992 verbonden aan het Informatica instituut LIACS van de Universiteit Leiden, eerst als universitair docent en later als universitair hoofddocent. Daarvoor was hij verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar ook zijn promotie in 1989 in de Natuurkunde heeft plaatsgevonden. Lex heeft ruim 25 jaar succesvol wetenschappelijk onderzoek gedaan op het gebied van High Performance Computing en Computational Science. Doel van zijn onderzoek was om te onderzoeken op welke wijze grootschalige methodes, vaak productiecodes, zoals bijvoorbeeld in numerieke weersverwachtingssytemen, efficient geexecuteerd kunnen worden op de nieuwste computerarchitecturen. Lex heeft een flink aantal promovendi begeleid en twee van zijn promovendi zullen op 22 maart promoveren. Het is erg jammer dat, ondanks alle inspanningen, Lex daar niet meer bij kan zijn.

Lex praatte altijd enthousiast over zijn hobbies: reizen, kastelen, bier (quote: twortijtatikkenpilskepak) en restaurants.
Onze gedachten gaan uit naar de familie van Lex: hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.