Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Wiskunde en Informatica in Leiden de beste!

De Universiteit Leiden staat, samen met Nijmegen, nummer één op de ranglijst van algemene universiteiten in de Keuzegids Universiteiten 2012. Zes Leidse opleidingen komen dit jaar als beste uit de bus.

De Keuzegids, verschenen op 2 december 2011, noemt onze facultaire opleidingen Wiskunde en Informatica van de Universiteit Leiden als de beste van het land.

Natuurkunde en Sterrenkunde zijn in Leiden ieder aparte opleidingen en worden in de keuzegids ook als zeer goede opties omschreven.

Experts

De Keuzegids Universiteiten vergelijkt verwante opleidingen bij universiteiten. Dit gebeurt op basis van prestaties (contacturen, groepsgrootte, het aantal behouden studenten na het eerste jaar, het percentage studenten dat tijdig een diploma haalt) en studentenoordelen (programma, docenten, lessen, baanvoorbereiding, organisatie, faciliteiten). Ook de mening van experts over de opleidingen wordt meegenomen in de vergelijking. De verschillen in de scores tussen de universitaire opleidingen zijn meestal klein.

De Keuzegids Universiteiten is een jaarlijkse uitgave van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Website Keuzegids Universiteiten 2012