Universiteit Leiden

nl en

Leidse studenten winnen programmeerwedstrijd

Het Leidse team ‘Geen Commentaar’ heeft op 16 oktober de finale van de Benelux Algorithm Programming Contest 2011 in Eindhoven gewonnen. De studenten wisten het snelst oplossingen te programmeren voor algoritmische vraagstukken.

Tien opdrachten waren verpakt in korte verhaaltjes over onder meer een ninja die zo veel mogelijk ballonnen moet doorprikken, en een piratenkapitein die de haven via de meest optimale route wil verlaten. Het was aan de deelnemers om binnen vijf uur de beste oplossing voor al die problemen te bedenken en op de computer in te voeren. Samenwerking en efficiency waren daarbij cruciaal. Speciale software beoordeelde de programmeercode die de teams hadden opgesteld.

Top tien

De leden van ‘Geen Commentaar’:

  • Erik Massop
  • Raymond van Bommel
  • Josse van Dobben de Bruyn

Twee andere Leidse studententeams wisten ook tot de top tien van het eindklassement door te dringen: ‘Syntax Error’ en ‘Hi Five’. Er deden 33 studenten- en bedrijventeams mee.

Voorrondes

Aan de finale in Eindhoven gingen voorrondes vooraf die aan verscheidene universiteiten en hogescholen binnen de Benelux werden gehouden. De teams die daar als beste uit de bus kwamen mochten door naar de eindstrijd op 16 oktober.

Links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.