Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Drie Jong Talent prijzen van 500 euro voor onze studenten

Drie studenten van onze faculteit ontvangen op woensdag 25 november een Jong Talent prijs van vijfhonderd euro voor de beste studieresultaten op hun vakgebied in het eerste studiejaar. De winnaars zijn: Erik Massop (Informatica), Marijke Segers (Natuurkunde en technische natuurkunde) en Yasir Kiliç (Wiskunde en technische wiskunde).

Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

Op 25 november worden bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem 40 aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan jonge talenten in de technische en exacte vakken. Hun gemiddelde studieresultaat in het eerste jaar is een 8,9!
De prijzen zijn beschikbaar gesteld door een aantal Spinoza Premie Laureaten en het Platform Bèta Techniek, de Stichting Physica en het Thomas Stieltjes Institute for Mathematics. Zij willen hiermee de studie in exacte en technische vakken stimuleren.

Daarnaast is dit jaar voor de derde keer de Kartini Prijs van € 1250,- toegekend aan de beste allochtone vrouwelijke studenten in exacte vakken. Deze prijs gaat naar Loubna Aammari van TU Delft.

Daarnaast sponsoren drie organisaties (M&I/Partners, Solvay Pharmaceuticals en Corus) drie afstudeerprijzen van 5000 euro. Deze prijzen worden ook op 25 november uitgereikt.

• Sander Land (Rijksuniversiteit Groningen) ontvangt de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs voor zijn eindscriptie over de constructie van een expertsysteem dat dermatologen moet helpen bij het stellen van de juiste diagnose voor een huidziekte. Sander Land won in 2005 de Jong Talent aanmoedigingsprijs.
  • De Solvay Jong Talent Prijs voor Life Science gaat naar Saskia Nijmeijer (VU) voor haar onderzoek naar een eiwit dat aangemaakt wordt door een herpesvirus dat bij circa 80 procent van de wereldbevolking voorkomt.
  • Ted Ooijevaar (Universiteit Twente) wint de Corus Jong Talent Prijs voor zijn onderzoek naar het detecteren en lokaliseren van schade aan een constructie van vezelversterkte kuststoffen. Zijn ontdekking is van belang voor de vliegtuigindustrie.

Belangrijke criteria

Belangrijke criteria voor de afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem verzorgt jaarlijks de onafhankelijke jurering en de prijsuitreiking. Volgend jaar zijn er opnieuw Jong Talentprijzen te winnen.