Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Leerlingen geselecteerd voor wetenschapscongres in juni

Tijdens het Wetenschapscongres staat onderzoek centraal: het onderzoek dat leerlingen op school verrichten voor het profielwerkstuk en het onderzoek dat plaats vindt op de Universiteit Leiden. Presentaties worden gegeven door leerlingen uit 6 vwo, zij tonen welk onderzoek zij hebben verricht voor hun profielwerk. De beste onderzoekspresentaties worden beloond met een prijs.

Uitslag selectie

De volgende leerlingen zijn geselecteerd om tijdens het Wetenschapscongres op 12 juni 2009 een presentatie over hun profielwerkstuk te houden:

Maatschappijprofielen:

Rebecca Bol en Christianne van der Krans (Christelijk Lyceum Delft, Delft):
Help! Ik doe aan gendergeladen taalgebruik! Onderzoek naar gendergeladen taalgebruik op het Christelijk Lyceum Delft.

Farah Al-Obaidy en Elena Piët (Gymnasium Haganum, Den Haag):
Mesopotamië: beschaving en conflict hand in hand.

Gideon Sinke (Comenius College, Capelle aan den IJssel):
Homo artifex.

Natuurprofielen:

Marlien Schmidt en Emma Onverwacht (Murmellius Gymnasium, Alkmaar):
Groei van tweekleppige schelpdieren in de Waddenzee.

Michael Bartsch, Bryan van der Maarel en Arjan Scheerhoorn (Comenius College, Capelle aan den IJssel):
Aia (artificial intelligent agent), de ontwikkeling van een kunstmatig intelligente robot.

Tom van der Elst en Maarten Dorr (Oranje Nassau College, Zoetermeer):
MRI, een kijkje aan de binnenkant.

Bijwonen van presentaties

Schoolvertegenwoordigers uit het vwo en medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden zijn van harte welkom om de onderzoekspresentaties door de leerlingen uit 6 vwo bijwonen. Aanmelden is mogelijk via het online aanmeldingsformulier voor scholen en hetonline aanmeldingsformulier voor medewerkers van de Universiteit Leiden.

Deelname door leerlingen

Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen deelnemen aan het congres en workshops volgen op het gebied van onderzoek, studiekeuze en carrière in de wetenschap. Aanmelden is mogelijk via het online aanmeldingsformulier voor leerlingen