Universiteit Leiden

nl en

Yvonne Walhof

Docent

Naam
Mr.drs. Y.M.G. Walhof
Telefoon
+31 71 527 4703
E-mail
y.m.g.walhof@law.leidenuniv.nl

Yvonne Walhof is sinds oktober 2013 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als docent Ondernemingsrecht.

Meer informatie over Yvonne Walhof

Yvonne Walhof heeft in 1988 haar doctoraalexamen geschiedenis behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was onder meer werkzaam bij KPN, de OESO en VNO-NCW West. In 2005 heeft Yvonne Walhof haar doctoraalexamen Nederlands recht, profiel Handels- en Ondernemingsrecht behaald aan de Universiteit Maastricht (propedeuse en doctoraal cum laude).

Na werkzaam te zijn geweest in de advocatuur en het notariaat werd zij in 2007 docent privaatrecht aan de Universiteit Maastricht en gastdocent aan de Universiteit Hasselt. Yvonne Walhof verzorgde en coördineerde onderwijs op het gebied van het ondernemingsrecht, goederenrecht en het insolventierecht binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Maastricht.

Sinds oktober 2013 is zij verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, afdeling Ondernemingsrecht als docent Ondernemingsrecht. Zij verzorgt en coördineert onderwijs op het gebied van het ondernemingsrecht en het insolventierecht. Yvonne Walhof heeft onder meer het master vak Insolventierecht geïntroduceerd binnen de master Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Ondernemingsrecht.

De expertises van Yvonne Walhof zijn het ondernemingsrecht en het insolventierecht. 

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C221

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie