Universiteit Leiden

nl en

Willem Knigge

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

Naam
Mr. W.B. Knigge
Telefoon
+31 71 527 6444
E-mail
w.b.knigge@law.leidenuniv.nl

Willem Knigge is als onderwijs- en onderzoekmedewerker verbonden aan de Afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Willem Knigge

Willem studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden, waar hij in 2015 zijn masterdiploma European Law cum laude behaalde. Zijn masterscriptie had betrekking op het ontwikkelen van handvatten voor rechters bij het oplossen van conflicten tussen Europeesrechtelijke en nationale constitutionele normen op basis van de  nationale identiteiten van de lidstaten onder artikel 4(2) EU-verdrag.

Daarna volgde Willem een tweede Master Staats- en Bestuursrecht en pleitte namens de Universiteit Leiden in de finale van de VAR-pleitwedstrijd 2015. Verder was Willem bestuurslid van het Volkenrechtelijk Dispuut prof. mr. B.M. Telders en volgde hij een intensieve postgraduate-opleiding over Buitenlandse Betrekkingen aan het Instituut Clingendael.

Willem was eerder actief als paralegal bij advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en werkte Willem als stagiair bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU in Brussel.

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B.111

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden