Universiteit Leiden

nl en

Ward Peeters

Onderzoeker

Naam
Dr. W. Peeters
Telefoon
+31 71 527 3555
E-mail
w.peeters@biology.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5531-3926

Ward Peeters is onderzoekscoördinator bij het IMPACTLAB, een interuniversitair kenniscentrum voor het meten van impact in de wetenschapscommunicatie. Hij is in deze functie verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht, en is gastprofessor aan Kanda University of International Studies, Japan.

Meer informatie over Ward Peeters

Onderzoek

Wat maakt communicatie efficiënt? En hoe kunnen we er voor zorgen dat we impact creëren met de woorden die we gebruiken? Dat zijn twee vragen die centraal staan in het onderzoek van Ward Peeters.

Peeters is doctor in de taalkunde en is gespecialiseerd in de analyse van online tekst om uit te zoeken wat de impact is van taal en taalgebruik in onze digitale wereld. Hij brengt in kaart hoe we banden smeden met elkaar en hoe we, met succes, een netwerk kunnen uitbouwen om samen te werken en samen te leren. Zijn onderzoek toont aan hoe we taakgericht en probleemoplossend met elkaar kunnen samenwerken online, en welke factoren meespelen in de zogenaamde 'communication breakdown'. 

Het onderzoek van Peeters wordt gekenmerkt door interdisciplinariteit, waar hij kwalitatieve en kwantitatieve methodes uit de taalkunde, psychologie, pedagogie en netwerktheorie toepas om holistische, etnografische analyses over online discours te ontwikkelen en uit te testen. Door de dynamieken van taal en tekst in kaart te brengen, legt hij fundamentele pijnpunten bloot in onze digitale wereld. Hij past zijn expertise toe in het onderwijs en in het veld van de wetenschapscommunicatie; beide gebieden waar de impact van taal en taalgebruik van levensbelang zijn.

Peeters is onderzoekscoördinator bij het IMPACTLAB, een interuniversitair kenniscentrum voor het meten van impact in de wetenschapscommunicatie. Hij is in deze functie verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht.

Onderzoeker

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Instituut Biologie Leiden
  • IBL SCS

Werkadres

Sylvius
Sylviusweg 72
2333 BE Leiden
Kamernummer 3.4.14

Contact

Publicaties

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.