Universiteit Leiden

nl en

Vid Prislan

Naam
Dr. V. Prislan LLM
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
v.prislan@law.leidenuniv.nl

Vid Prislan is promovendus bij het Grotius Centre for International Legal Studies van Universiteit Leiden.

Meer informatie over Vid Prislan

De rol van nationale rechtspraak in internationale investeringsarbitrage

Zijn onderzoek richt zich op de rol van nationale rechtspraak in internationale investeringsarbitrage. In zijn onderzoeksproject, onder begeleiding van Professor Nico Schrijver, is hij van plan om de verschillende aspecten van de wisselwerking (interactie) tussen internationale investeringstribunalen en nationale rechtbanken te bestuderen. Hij zal hierbij o.m. de interpretatie en toepassing van het nationale recht door internationale investeringstribunalen analyseren, alsook hun beoordelingsstandaard van uitspraken van nationale rechtbanken. 

Naast zijn onderzoeksonderwerp is hij geïnteresseerd in andere vraagstukken van het internationaal investeringsrecht, inclusief de wisselwerking tussen de regels inzake investeringsbescherming en andere regels van internationaal publiekrecht en de Nederlandse politiek inzake bescherming van internationale investeringen in algemeen. Hij heeft, in samenwerking met Professor Nico Schrijver, zojuist een uitgebreide studie afgerond over het systeem van Nederlandse investeringsbeschermingsovereenkomsten (IBOs), die is verschenen bij Oxford University Press in 2013.   

Van 2006 tot 2011 werkte Vid Prislan al als onderzoekmedewerker bij het Grotius Centre, waar hij onderzoek deed naar verschillende vraagstukken op het gebied van het zeerecht, de beslechting van internationale grensgeschillen, zowel het beheer van natuurlijke hulpbronnen en duurzame ontwikkeling, en het internationaal publiekrecht in algemeen. In die functie was hij betrokken bij een aantal zaken voor het Permanent Hof van Arbitrage (PCA) en het Internationaal Gerechtshof (ICJ). Ook heeft hij regelmatig advies gegeven aan verschillende staten en andere partijen met betrekking tot territoriale en maritieme grensgeschillen en in het context van internationale investeringsgeschillen.  
Vid Prislan heeft een LL.M. (cum laude) in Internationaal Publiekrecht van de Universiteit Leiden en een universitair diploma in internationale betrekkingen van de Universiteit van Ljubljana (Slovenië), met een uitwisseling van een jaar naar de Universiteit van Salzburg, in Oostenrijk. Hij heeft ook stage gelopen bij het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag (ICTY) en was student (onderzoeks)assistent bij de afdeling Internationaal Publiekrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.  

Sedert 2008 is hij Book-Review redacteur bij de Leiden Journal of International Law. Hij heeft altijd belangstelling in interessante voorstellen voor boekbesprekingen op het gebied van internationaal publiekrecht.     
 

  • Leiden Journal of International Law Editor (Book Reviews)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie