Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Telefoon +31 71 527 4057
E-mail kooy@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Verna van der Kooy - Hofland studeerde na de Pedagogische Academie Onderwijskunde en Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Haar afstudeeronderzoek betrof de schrijfontwikkeling van peuters en kleuters.  Haar promotieonderzoek aan de afdeling Orthopedagogiek richtte zich op de differentiële gevoeligheid van een computerinterventie gericht op ontluikende geletterdheid in een groep kinderen met perinatale problemen (2005-2011) . In 2012 werd zij universitair docent aan de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden.

CV (2015, English)

Onderzoek

Kinderen met perinatale problemen beschikken over verborgen leermogelijkheden die pas tot hun recht komen als het leerproces optimaal wordt ondersteund (dissertatie 2011). Verder onderzoek moet verhelderen waarom een meer gestructureerde omgeving het leergedrag van risicokinderen stimuleert.

Relevante links

Promovendi

Inge Merkelbach: perinatale problemen en leermogelijkheden.

Zie Engelstalig profiel Verna van der Kooy-Hofland

Universitair docent