Universiteit Leiden

nl en

Trui Steen

Senior research fellow/gast

Naam
Dr. T.P.S. Steen
Telefoon
+31 70 800 9400
E-mail
t.p.s.steen@fgga.leidenuniv.nl

Trui Steen is deeltijds (50%) universitair hoofddocent aan het Instituut Bestuurskunde, Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden.

Meer informatie over Trui Steen

Trui Steen is deeltijds (50%) universitair hoofddocent aan het Instituut Bestuurskunde, Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden.

Trui Steen (1971) studeerde Handelsingenieur (Hir) aan de KU Leuven en Sociologie aan de Universiteit Gent. In 2001 werd zij Doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over de hervormingen in het personeelsmanagement van de Vlaamse gemeenten. Zij werkte als onderzoeker en vervolgens als onderzoekscoördinator aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid en het Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen.  In 2004 werd zij Universitair Docent aan het Instituut Bestuurskunde, Universiteit Leiden. Sinds 2012 combineert zij een deeltijdse functie aan de Universiteit Leiden met een deeltijdse functie als hoofddocent aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid.  

Research 

Trui Steen coördineerde verschillende onderzoeksprojecten in opdracht van Nederlandse en Vlaamse overheidsorganisaties en adviesraden, en ontving voor haar onderzoek ondersteuning van NWO, Gratama-stichting en LUF.

Ze coördineert het NWO VIDI-project “Double Bind”, waarbij wordt onderzocht hoe publieke sector professionals omgaan met contrasterende belangen en welke rol public service motivation, professionalisme en organisatiesocialisatie hierbij spelen. Daarnaast coördineert ze het onderzoeksproject “Motivated for Active Citizenship”, gefinancieerd door NWO Aspasia en het project “The dynamics of co-production at the street-level” gefinancierd door NWO Onderzoekstalent waarin de samenwerking tussen ambtenaren en burgers centraal staat. Trui Steen participeert in verschillende internationale onderzoeksnetwerken. In 2013 startte ze de IIAS Study group ‘Coproduction of Public Services’. Ze leidt dit netwerk samen met Tina Nabatchi (Syracuse University) en Dirk Brand (University of Stellenbosch). Trui Steen is lid van de stuurgroep van de COST Action Local Public Sector Reforms (LocRef) en is lid van het adviserend commissie van de EGPA study group ‘public personnel policies’. Binnen het kader van de COST Action LocRef, voorgezeten door Sabine Kuhlman (Potsdam University) voert Trui Steen vergelijkend onderzoek uit naar territoriale herschaling en gemeentelijke fusies. Ze is co-promotor van verschillende doctoraatsprojecten binnen de Universiteit Leiden en in samenwerking met TU Delft en Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is Trui Steen betrokken bij diverse onderzoeksprojecten vanuit haar functie als hoofddocent aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid.

Senior research fellow/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Publicaties

  • KU Leuven medewerker KU Leuven
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.