Universiteit Leiden

nl en

Tom Dijkhuizen

Naam
Mr. T.C.A. Dijkhuizen MPhil
E-mail
t.c.a.dijkhuizen.2@umail.leidenuniv.nl

Tom Dijkhuizen (1985) is sinds 2011 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht en het Hazelhoff Centre for Financial Law als promovendus Ondernemings- en Financieel recht aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Tom Dijkhuizen

Tom Dijkhuizen is sinds 2011 als promovendus verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht en het Hazelhoff Centre for Financial Law, beide onderdeel van het Instituut voor Privaatrecht. Tom behaalde in 2009 zijn onderzoeksmaster in bestuurskunde en in 2011 zijn master Ondernemingsrecht, met specialisatie financieel recht aan de Universiteit Leiden.

Corporate Governance voor financiële instellingen: een vennootschappelijk belang van banken?

Zijn onderzoek is gericht op de corporate governance van financiële ondernemingen in het algemeen en op de rechten van aandeelhouders in beursgenoteerde bancaire vennootschappen in het bijzonder.

Tom geeft naast zijn onderzoek onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid, waaronder Comparative Corporate Law, Financial Law en het oriëntatievak International Business Law in de afstudeerrichting International Business Law. Daarnaast verzorgt hij onderwijs in de master Financieel recht.

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.