Universiteit Leiden

nl en

Tim van der Zee

Naam
T. van der Zee
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
t.van.der.zee@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-8058-9163

Tim van der Zee is promovendus en onderzoekt hoe docenten in een online leeromgeving goed kunnen lesgeven.

Meer informatie over Tim van der Zee

Teaching and Teacher Learning blog

Tim werkt sinds medio 2015 bij het ICLON als promovendus. Hiervoor behaalde hij een Masters in Human Learning and Performance psychologie (cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie werkte hij als onderzoeksassistent mee aan een aantal onderzoeken naar onder andere zelf-reguleren studievaardigheden, embodied cognition, en de expertise ontwikkeling van artsen.

Als promovendus onderzoekt Tim hoe docenten in een online onderwijsomgeving goed kunnen lesgeven. Hij richt zich daarbij met name op het verbeteren van leerresultaten; hoe zorg je ervoor dat studenten voor de lange termijn kennis en vaardigheden opdoen? Hij is aangesteld door het CEL (Centre for Education and Learning), een samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. Zodanig werkt hij samen met onderzoekers van verschillende universiteiten en disciplines om vanuit een zo breed mogelijk perspectief antwoorden proberen te krijgen.

Naast inhoudelijk onderzoek is Tim ge├»nteresseerd in actuele discussies over onderzoeksmethodologie zoals het pre-registreren van onderzoeken, het publiek maken van onderzoeksgegevens en het (in)correct gebruik van statistiek. 

  • ICLON
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.