Universiteit Leiden

nl en

Tessa Vossen

Gast

Naam
Dr. T.E. Vossen
Telefoon
+31 71 527 5737
E-mail
vossen@strw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-5276-1114

Tessa Vossen is momenteel werkzaam als postdoc en projectwetenschapper bij de afdeling Sterrenkunde en Science, Communication & Society, waar ze inclusief onderwijsmateriaal op het gebied van STEM-onderwijs ontwikkelt en onderzoekt. Dit onderwijsmateriaal heeft als doel om meer meisjes en kinderen met een migratieachtergrond op de basisschool te betrekken bij STEM.

Meer informatie over Tessa Vossen

Tessa Vossen (1991) studeerde Biologie en Science, Communication & Society aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek deed naar onderwerpen binnen de etnobotanie en de wetenschapscommunicatie. Na haar afstuderen in 2014 werkte ze parttime voor onderwijsbureau De Praktijk. Tessa voltooide haar proefschrift getiteld Research and design in STEM education – what do students and teachers think about the connection?' op het ICLON (Universiteit Leiden) en de TU Delft in 2019.

 

Tessa werkt momenteel als postdoc en projectwetenschapper aan de afdelingen Sterrenkunde en Science, Communication & Society, waar ze inclusieve STEM-educatiematerialen ontwikkelt en bestudeert met een focus op meisjes en kinderen met een migratieachtergrond op de basisschool. Dit project wordt uitgevoerd in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWO) en is gericht op het ontwikkelen van evidence-based activiteiten om de deelname van kinderen uit ondervertegenwoordigde groepen aan STEM te begrijpen en te vergroten.

Gast

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Sterrewacht
  • Sterrewacht

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.