Universiteit Leiden

nl en

Suzanne Hartholt

Pre-PhD kandidaat

Naam
Mr. S.L. Hartholt
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
s.l.hartholt@fgga.leidenuniv.nl

Suzanne Hartholt participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'Zicht op de toekomst: privacystrategieën voor gezichtsherkenningstechnologie.'

Meer informatie over Suzanne Hartholt

In 2014 heb ik na het behalen van mijn bachelor Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen de master informaticarecht afgerond, waarbij ik me heb gespecialiseerd in de impact van gezichtsherkenningstechnologie op de informatiegrondrechten. Na een uitstapje in de advocatuur ben ik bij de Rijksoverheid terecht gekomen, waar ik onder meer legacysystemen heb onderzocht, heb gewerkt aan gegevensstandaarden en het Rijksmodel voor de Privacy Impact Assessment mede heb mogen ontwikkelen.

Nu focus ik me vanuit het Ministerie van Justitie en Veiligheid op data gedreven werken, met in bijzonder de focus op artificiële intelligentie, data analyse en gegevensbescherming. Vanuit het Dual PhD Centre richt ik me op het ontwikkelen van ´privacy by design ‘strategieën. Deze maken het mogelijk de kansen van nieuwe technologie, waaronder gezichtsherkenning, te benutten met behoud van de waarborgen waarmee het recht van de burger op een persoonlijke levenssfeer kan worden beschermd.

Pre-PhD kandidaat

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.