Universiteit Leiden

nl en

Susanne Asscheman

Onderzoeker

Naam
J.S. Asscheman MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.s.asscheman@fsw.leidenuniv.nl

Susanne Asscheman is postdoctoraal onderzoeker op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Susanne Asscheman

Leiden Psychology Blog

Susanne Asscheman is postdoctoraal onderzoeker in het Brain and Development research center van de Universiteit Leiden. Hier onderzoekt zij de invloed van leeftijdsgenootjes op prosociaal gedrag en risicogedrag in jonge adolescenten als mede in hoogbegaafde jonge adolescenten. Daarnaast kijk zij hoe de puberteit en puberteitshormonen samenhangen met dit gedrag.

In haar promotie onderzoek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, onder begeleiding van prof. dr. van Lier en dr. Koot, onderzocht zij de invloed van leeftijdgenootjes op de ontwikkeling van prosociaal gedrag en breinfunctioneren tijdens de kindertijd. Bovendien heeft zij samen gewerkt met de University of Virginia en University of Massachusetts om te onderzoeken hoe risico’s worden verwerkt in het brein van adolescenten en of deze verwerking afhangt van de kwaliteit van relaties met leeftijdsgenoten.  

Eerdere publicaties

Asscheman, J. S., Deater-Deckard, K., Lauharatanahirun, N., Van Lier, P. A., Koot, S., King-Casas, B., & Kim-Spoon, J. (2020). Associations between peer attachment and neural correlates of risk processing across adolescence. Developmental cognitive neuroscience, 42, 100772.

Asscheman, J. S., He, J., Koot, S., Buil, J. M., Krabbendam, L., & van Lier, P. A. (2020). Classroom peer preferences and the development of sharing behavior with friends and others. International Journal of Behavioral Development, 0165025420911094.
 

Onderzoeker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.