Universiteit Leiden

nl en

Stephan Klein

Vakdidacticus Geschiedenis

Naam
Dr. S.R.E. Klein
Telefoon
+31 71 527 3385
E-mail
kleins@iclon.leidenuniv.nl

Stephan Klein is vakdidacticus geschiedenis.

Meer informatie over Stephan Klein

Dr. Stephan Klein is vakdidacticus geschiedenis aan het ICLON. Hij publiceert over geschiedenisonderwijs, historische cultuur en de rol van geschiedenisdocenten. Zijn onderzoeksinteresses liggen op het terrein van geschiedenisonderwijs, de Europese Verlichting, democratisch burgerschap, koloniale geschiedenis en reisverhalen in de vroegmoderne periode.

Na zijn studie geschiedenis in Utrecht (1988) promoveerde hij in 1995 aan diezelfde universiteit op het proefschrift Patriots republikanisme. Politieke cultuur in Nederland (1766-1787). Voor zijn aanstelling aan het ICLON werkte hij zes jaar als docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Tussen 2009-2014 was hij als post-doc onderzoeker werkzaam aan de Erasmus Universiteit in het onderzoeksproject 'Heritage Education, Plurality of Narratives and Shared Historical Knowledge' (prof. Maria Grever/prof. Carla van Boxtel), gefinancierd door NWO.

Daarnaast was hij projectleider van het aan dit onderzoek gekoppelde valorisatieprogramma met als resultaat de educatieve website Slavenhandel in de Atlantische wereld. Hij werkt tevens als eindredacteur en vakdidactisch adviseur voor uitgeverij Malmberg (Den Bosch) en is voorzitter van de Vakcommissie Geschiedenis van de Vereniging Hogescholen die toeziet op de validering van de toetsing van de kennisbasis geschiedenis ( 10voordeleraar).

Stephan Klein geeft onderwijs op het gebied van vakdidactiek geschiedenis en verzorgt een cursus over de Europese Verlichting en de Democratische Revoluties (i.s.m. Open Universiteit). Hij is tevens verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van de jaarlijkse Geschiedenisdag in Leiden (nascholing).

Vakdidacticus Geschiedenis

  • ICLON
  • Voortgezet Onderwijs
  • Lerarenopleiding

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B3.23

Contact

Publicaties

  • Uitgeverij Malmberg Eindredactie en vakdidactisch advies van geschiedenismethode Memo (h/v bovenbouw)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie