Universiteit Leiden

nl en

Stef Wittendorp

Docent

Naam
S. Wittendorp MA
Telefoon
+31 70 800 9985
E-mail
s.wittendorp@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9626-6054

Stef Wittendorp is onderzoeker bij het Institute of Security and Global Affairs. Zijn onderzoeksinteresses betreffen: (kritische) veiligheidsstudies, EU-veiligheidsbeleid, terrorismebestrijding, governmentality en discourse-analyse.

Doorkiesnummer: 8685.

Meer informatie over Stef Wittendorp

Stef Wittendorp is onderzoeker bij het Instituut voor Veiligheid en Mondiale Zaken. Hij werkt momenteel aan een door NCTV gefinancierd projectinventarisatiebeleid en wetgeving met betrekking tot jihadisme in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten. Hij rondt zijn doctoraat aan de universiteit van Groningen af ​​over de inspanningen van de Europese Gemeenschap / Europese Unie om het terrorisme tussen medio 1970 en 2015 aan te pakken. Zijn proefschrift richt zich in het bijzonder op het ontstaan ​​en de ontwikkeling van terrorismebestrijding als een EG / EU-beleidsdomein . Hiervoor baseert hij zich op securitisatietheorie en governmentality.

Hij heeft een master in moderne geschiedenis en internationale betrekkingen (2011; cum laude) en een bachelor in internationale organisatie en internationale betrekkingen (2009), beide afgerond aan de Universiteit van Groningen. In 2008 bracht hij een semester door in het buitenland aan de State University van New York, College te Geneseo, in de Verenigde Staten.

Zijn onderzoeksinteresses betreffen: (kritische) veiligheidsstudies, EU-veiligheidsbeleid, terrorismebestrijding, governmentality en discourse-analyse.

Docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.49 a

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.