Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Naam Mr.dr. S.H. Fernandes Da Silva Ranchordás
Telefoon +31 71 527 3416
E-mail s.h.ranchordas@law.leidenuniv.nl

Sinds juni 2016 is Sofia Ranchordás verbonden aan de Afdeling Staats- en bestuursrecht van de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid als universitair docent staats- en bestuursrecht.

Meer informatie Sofia Fernandes Da Silva Ranchordás

Van januari 2015 tot juni 2016 was Sofia Ranchordás Resident Fellow of the Information Society Project aan Yale Law School waar zij postdoctoraal onderzoek op het gebied van publiekrecht en technologie verrichte. Tijdens deze periode bleef ze ook verbonden aan Tilburg Law School waar zij sinds januari 2014 universitair docent bestuursrecht was. In Tilburg heeft zij onderwijs verzorgd op het gebied van staats- en bestuursrecht, vergelijkend bestuursrecht en wetgevingsleer. In mei 2014 is zij cum laude gepromoveerd aan Tilburg Law School en Universiteit Antwerpen op het proefschrift “Sunset Clauses and Experimental Legislation: Blessing or Curse for Innovation?”. Het onderzoek vond plaats onder de begeleiding van prof. dr. Rob van Gestel (Tilburg Law School) en prof. dr. Patricia Popelier (Universiteit Antwerpen). Haar proefschrift werd onderscheden in september 2014 met de Prijs voor het beste proefschrift van Tilburg University  en is inmiddels genomineerd voor verschillende prijzen. In juli 2014 werd haar en Linze Schaap (Tilburg University) een NWO –Smart Governance subsidie (+/- €500,000) toegekend. In oktober 2014 heeft zij ook een Niels Stensen Fellowship ontvangen om onderzoek te verrichten in de Verenigde Staten. In 2014 verbleef zij als visiting scholar aan George Washington University Law School in Washington, DC. In 2010 is zij cum laude afgestudeerd aan Universiteit Utrecht (L.L.M. Law and Economics). Tussen 2008 en augustus 2009 heeft zij als advocaatstagiaire gewerkt op het gebied van EU-recht, mededingingsrecht en subsidierecht bij een prestigieuze advocaatkantoor in Lissabon. Tussen 2003 en 2008 studeerde zij Rechtsgeleerdheid aan de Universidade Catolica Portuguesa (Porto, Portugal), waarin zij summa cum laude afstudeerde, zowel in de accenten EU, staats- en bestuursrecht als het economisch recht.

Sofia Ranchordás is regelmatig uitgenodigd om te spreken op internationale conferenties en zij heeft verscheidene nationale en internationale publicaties over tijdelijke wetgeving, innovatiebeleid, vergelijkend bestuursrecht, de regulering van digitale platformen (met name op het gebied van de deeleconomie) en burgerparticipatie. Zij schrijft ook het rubriek ‘Buitenlands nieuws’ voor het tijdschrift Regelmaat. In 2015 en 2016 heeft zij deelgenomen aan verschillende initiatieven over de regulering van digitale platformen die door de Federal Trade Commission (V.S.) en de Europese Commissie werden georganiseerd. Haar werk is regelmatig geciteerd in de internationale media (b.v., Frankfurter Allgemeine Zeitung, Wall Street Journal).

• Bestuursrecht
  • Rechtsvergelijkend bestuursrecht