Universiteit Leiden

nl en

Simone van den Driest

Universitair docent

Naam
Dr. S.F. van den Driest LLM
Telefoon
+31 71 527 5489
E-mail
s.f.van.den.driest@law.leidenuniv.nl

Dr. Simone F. van den Driest LL.M is universitair docent internationaal publiekrecht bij het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Simone van den Driest

Dr. Simone F. van den Driest LL.M is universitair docent internationaal publiekrecht bij het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit Leiden.   

Zij studeerde Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van Tilburg en rondde in 2008 aan deze universiteit zowel de master International Public Law als de Research Master in Law  cum laude af. Tijdens haar studie werkte ze als student-assistent bij de vakgroep Europees en Internationaal Publiekrecht van Tilburg Law School. Tevens deed zij werkervaring op als stagiaire bij de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en bij het Cluster Mensenrechten van het Ministerie van Justitie.  

Simone van den Driest promoveerde in april 2013 aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift  Remedial Secession. A Right to External Self-Determination as a Remedy to Serious Injustices?. Ze was als (universitair) docent verbonden aan de vakgroep Europees en Internationaal Publiekrecht van Tilburg Law School, waar ze vakken op het gebied van internationaal publiekrecht doceerde en coördineerde. Tevens was ze als coördinator van de Statelessness Summer Course betrokken bij het Statelessness Programme van de Universiteit van Tilburg.  

Aan de Universiteit Leiden geeft Simone van den Driest ondermeer colleges internationaal publiekrecht aan derdejaars Bachelorstudenten en verzorgt zij colleges internationaal publiekrecht binnen de Bachelor Politicologie en de Master International Relations and Diplomacy. Haar onderzoeksinteresses liggen op het brede terrein van het internationaal publiekrecht. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in vraagstukken omtrent de totstandkoming van Staten, het zelfbeschikkingsrecht van volkeren, afscheiding, en de positie van niet-statelijke actoren – waaronder  de facto Staten – binnen het internationaal publiekrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Internationaal Publiekrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B122

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie