Universiteit Leiden

nl en

Simon Dack

Docent

Naam
S.C. Dack
Telefoon
+31 71 527 7235
E-mail
s.c.dack@law.leidenuniv.nl

Simon Dack is sinds 2015 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als docent intellectuele eigendomsrecht. Hij is tevens advocaat bij advocatenkantoor Hoyng Rokh Monegier te Amsterdam.

Meer informatie over Simon Dack

Simon Dack is in 2015 aangesteld als parttime docent in het intellectuele eigendomsrecht aan de Universiteit Leiden. Na als chemicus te zijn afgestudeerd (Londen, 1987), werkte Simon bij het Europees Octrooibureau, eerst in München en vervolgens in Den Haag, alvorens een overstap te maken naar rechten. In 2000 is hij Engelse barrister geworden. Hij doorliep zijn opleiding bij 8 New Square in Londen en bij De Brauw in  Nederland. Sindsdien is hij werkzaam als octrooirechtadvocaat in Nederland, voornamelijk op het gebied van de farmaceutica en biotechnologie. Hij was partner bij De Brauw voor zijn vertrek eind 2010 om IE nichekantoor Hoyng Monegier (tegenwoordig Hoyng Rokh Monegier) op te zetten. Simon is lid van de Adviescommissie van de Orde van Advocaten voor het intellectuele eigendomsrecht en is tevens lid een van het “Comité van Acht”,  een parlementaire adviescommissie op het gebied van de intellectuele eigendom.

Hij is bijzonder geïnteresseerd in ontwikkelingen op medisch gebied. Recentelijk heeft hij artikelen gepubliceerd over aanvullende beschermingscertificaten, het claimen van medische indicaties en over de internationaal privaatrechtelijke aspecten van het octrooirecht.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C 2.22

Contact

  • Hoyng Monegier LLP Partner

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie