Universiteit Leiden

nl en

Serge Gijrath

Bijzonder Hoogleraar Telecommunicatierecht

Naam
Prof.mr.dr. S.J.H. Gijrath
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
s.j.h.gijrath@law.leidenuniv.nl

Per 1 november 2013 is Serge Gijrath verbonden aan eLaw als bijzonder hoogleraar Telecommunicatierecht.

Meer informatie over Serge Gijrath

Serge Gijrath is per 1 november 2013 vanwege de Stichting Telecommunicatierecht als bijzonder hoogleraar verbonden aan eLaw, Centrum voor recht en Digitale Technologie (0,2 fte). Advocatenkantoor C-Legal heeft hem voor één dag in de week vrijgesteld gedurende de looptijd van zijn benoeming als bijzonder hoogleraar.

Opleiding

Serge Gijrath heeft na zijn studie Nederlands recht en de master Internationaal recht en Internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam (1988), de master Comparative, European and International Law gedaan aan het European University Institute (1989). In dat jaar was hij tevens fellow bij het Salzburg Seminar. In 1991 voltooide hij de beroepsopleiding advocatuur. In 2006 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift 'Interconnection Regulation and Contract Law'.

Loopbaan

Sinds 1990 is Serge advocaat te Amsterdam. Hij adviseert vooral bedrijven over grote ICT- en telecomcontracten en adviseert en procedeert in ICT- en telecom gerelateerde zaken. Van 1996 - 2007 was hij advocaat en partner (vanaf 1998) bij Baker & McKenzie en hoofd van de ICT- en telecom praktijkgroep. Thans is hij advocaat-partner bij C-Legal te Amsterdam.

Van 1999 - 2007 was hij eveneens in deeltijd werkzaam als onderzoeker en docent aan het Tilburg Institute for Law, Technology & Society. Sinds 2008 doceert Serge Gijrath tevens in deeltijd aan het Computer Law/Institute van de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2011 kwam hier de taak van arbiter voor de Stichting Geschillenoplossing Automatisering bij.

Onderzoeksgebieden/interesses

Telecommunicatierecht met bijzondere aandacht voor het Internationale en het Europese telecommunicatierecht en de deelgebieden interoperabiliteit, innovatie en standaardisatie en informatie- en netwerkbeveiliging. Elektronische handel, in het bijzonder contracteren in een elektronische omgeving; ICT- en telecommunicatiegeschillen.

 

Bijzonder Hoogleraar Telecommunicatierecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A1.58

Contact

Publicaties

  • C-Legal B.V advocaten Advocatuur
  • Stichting geschillenoplossing automatisering Arbiter

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie