Universiteit Leiden

nl en

Sebastiaan van de Poll

Naam
S.N. van de Poll MSc
E-mail
s.n.van.de.poll@law.leidenuniv.nl

Sebastiaan van de Poll is als docent verbonden aan de afdeling Criminologie van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. 

Meer informatie over Sebastiaan van de Poll

Sebastiaan van de Poll is als docent verbonden aan de afdeling Criminologie van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie. Hij behaalde zijn bachelor in de politicologie (internationale betrekkingen) en zijn master in de sociologie (gender, sexuality and society - cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende zijn studie specialiseerde Sebastiaan zich in emancipatie en veiligheid op het gebied van gender en seksualiteit. Hij studeerde af met een etnografisch onderzoek naar seksueel geweld onder LHBT+ in het seksuele uitgaansleven van Amsterdam.  

Onderzoek en de praktijk

Sebastiaan deed in Londen onderzoek naar de functie en veiligheid van homo-ontmoetingsplaatsen en gaf op basis van dit onderzoek advies aan de directie Veiligheid van de Gemeente Rotterdam. Ook schreef hij gedurende zijn stage een adviesrapport over LHBT+ veiligheid in deze stad. Naar aanleiding van zijn onderzoek naar seksueel geweld in het LHBT+ nachtleven gaf hij presentaties aan medewerkers van de GGD en het CSG. Momenteel is Sebastiaan als zelfstandig onderzoeker betrokken bij een onderzoek van Mainline naar chemsex en slammen.     

Onderwijs

Als docent is Sebastiaan betrokken bij de bachelor vakken Cybercrime, Onderzoeksvaardigheden en het vak Safe City van de opleiding Urban Studies. Binnen de master coördineert en doceert hij het vak Veiligheidsbeleid en geeft hij les binnen het vak Criminaliteit en Beleid in Grote Steden. Daarnaast begeleidt Sebastiaan bachelor- en masterstudenten bij hun scriptieonderzoek. 

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.