Universiteit Leiden

nl en

Sascha Struijs

Universitair Docent

Naam
S.Y. Struijs MSc
Telefoon
+31 71 527 1726
E-mail
s.y.struijs@fsw.leidenuniv.nl

Ik heb mijn twee masteropleidingen klinische psychologie en klinische en psychosociale epidemiologie afgerond in 2012 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heb ik gewerkt als psycholoog in zowel Rotterdam als Amsterdam. In April 2018 heb ik mijn BIG registratie behaald als GZ-psycholoog. Momenteel ben ik mijn proefschrift aan het afronden over cognitieve kwetsbaarheid bij emotionele stoornissen onder begeleiding van mijn promotor prof.dr. Brenda W.J.H. Penninx.

Onderzoek

Mijn huidige onderzoek richt zich met name op psychische risicofactoren voor het ontstaan en voortbestaan van emotionele stoornissen. Daarnaast heb ik affiniteit met translationeel onderzoek, gecontroleerde trials die de effectiviteit van psychotherapieën onderzoeken, het gebruik van nieuwe technieken binnen de geestelijke gezondheidszorg (bijvoorbeeld mobiele applicaties, virtuele realiteit en herhaalde metingen), geavanceerde statistiek (bijvoorbeeld structurele modellen) en nieuwe onderzoeksmethoden (bijvoorbeeld de netwerkbenadering voor psychopathologie).

Onderwijs

Ik geef les bij de volgende vakken

  • Psychotherapie – Theorie Onderzoek en Praktijk (co-coördinator)
  • Experimentele Klinische Psychologie (docent werkgroepen)
  • Cognitieve Gedragstherapie (docent)

Tevens ben ik als docent betrokken bij het vak Wetenschappelijke Vorming en Innovatie’ van de postacademische opleiding Klinische Psychologie.

Relevante links

Universitair Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Klinische Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2B31

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie