Universiteit Leiden

nl en

Sanne Muurling

Vakreferent

Naam
Dr. S.T.D. Muurling
Telefoon
+31 71 527 3292
E-mail
s.t.d.muurling@library.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6747-9288

Sanne Muurling is vakreferent voor International Studies, LUC, Engels, Italiaans, Urban Studies, Politieke Economie en Digital Humanities.

Je kan haar benaderen voor vragen over:
- Collectievorming
- Aanschafsuggesties
- Informatie over vakspecifieke databases
- Instructies over bibliotheekvaardigheden

Meer informatie over Sanne Muurling

Werkdagen

Maandag t/m donderdag

Curriculum vitae

Sanne Muurling is een sociaal-economisch historicus met een speciale focus op vroegmodern Italië en Holland. Ze heeft geschiedenis gestudeerd aan de VU en Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden. In 2011 heeft zij de research master afgerond (cum laude) met een scriptie over de sociale (materiële) geschiedenis van het alledaags leven in vroegmodern Amsterdam.

Na enkele jaren als junior onderzoeker werkzaam te zijn geweest bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam, werd zij aangenomen als promovendus bij het VICI project Crime and gender 1600-1900: A comparative perspective. Haar dissertatie (verdedigt in 2019) over criminaliteit en gender in vroegmodern Bologna heeft zich gericht op de agency van vroegmoderne vrouwen binnen een 'cultuur van beperkingen', zowel als criminele actoren (met name middels geweld) alswel als aanklager voor het gerecht.

Interessegebieden

Sociaal-economische geschiedenis van de vroegmoderne tijd in het algemeen, gender geschiedenis, stadsgeschiedenis, geschiedenis van families en huishoudens, geschiedenis van criminaliteit en deviante gedragingen, geschiedenis van armoede en sociale voorzieningen.

Vakreferent

  • Universitaire Bibliotheken Leiden
  • Onderzoek & Onderwijs Diensten
  • Faculty Liaison & Diensten

Werkadres

Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Kamernummer 025c

Contact

Publicaties

  • Stichting Holland Historisch Tijdschrift Redacteur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.