Universiteit Leiden

nl en

Rosanne Smits

Gastmedewerker

Naam
Dr. R.M. Smits
Telefoon
+31 71 527 NVT
E-mail
r.m.smits@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2682-2654

Kort CV

Rosanne Smits is een PhD student aan de sectie Gezondheid, Medische en Neuropsychologie aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Haar project focust zich op het aanleren van immunologische processen door gebruik te maken van het placebo effect. Het doel van dit onderzoek is om placebo mechanismen te benutten en daarmee medicatiedoseringen te verlagen.

Onderzoek

Het onderzoek focust zich op farmacotherapeutisch conditioneren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om te leren van de werking van een medicijn, door middel van conditioneren en verwachtingen. Deze leereffecten zijn veel bestudeerd en worden nu geïntegreerd in medicatiedoseringen om de behandeling voor jeugdreuma te optimaliseren en bijwerkingen te verminderen.
   
Bijwerkingen zijn een bekende zorg in de behandeling van jeugdreuma, ongeveer de helft van de patiënten geeft aan hier last van te hebben. Dit onderzoek richt zich daarom op deze patiëntengroep in het bijzonder door methotrexaat (MTX) aan te bieden volgens een variabel doseringsschema. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van de leereffecten van het medicijn en hoeven patiënten niet altijd een volle dosis te gebruiken, waardoor er mogelijk ook minder bijwerkingen worden ervaren.

Supervisors

Gastmedewerker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer nvt

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.