Universiteit Leiden

nl en

Rosa Groen

Buitenpromovendus/gast

Naam
Drs. R.S. Groen MA
Telefoon
+31 70 800 9400
E-mail
r.s.groen@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Local challenges in a rapidly changing world. Comparative Analysis of Attracting and Retaining IOs in 4 Western European cities'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Rosa Groen

Sinds 2011 is Rosa Groen werkzaam als docent voor de opleiding Bedrijfskunde aan De Haagse Hogeschool. Zij is lid van de kenniskring van het lectoraat Internationale Vrede, Recht en Veiligheid onder leiding van prof. dr. Ir. J.J.C. Voorhoeve. Sinds november 2014 werkt Rosa Groen aan haar promotieonderzoek over Den Haag, Genève, Wenen en Kopenhagen en hun vestigingsbeleid voor Internationale Organisaties. In april 2015 ontving zij de promotiebeurs voor leraren van de NWO, voor een periode van vier jaar. 

Haar onderzoek gaat over hoe steden Internationale Organisaties aantrekken en behouden. In deze tijd van mondialisering ligt er steeds meer druk op dit beleid, met name dat van West Europese steden, aangezien er meer niet-Westerse concurrenten zijn. Wat zijn de succes- en faalfactoren van deze steden in hun beleid? Welke organisaties zijn om welke redenen succesvol aangetrokken of behouden? En welke juist niet? Aan de hand van case studies van succesvol aangetrokken organisaties en gefaalde gevallen in Den Haag, Genève, Wenen en Kopenhagen, onderzoekt zij beleidsnetwerken en lobby strategieën om deze vragen te beantwoorden.

Aan de Universiteit van Amsterdam heeft Rosa Groen de Onderzoeksmaster Geschiedenis afgerond in 2007. Daarna studeerde zij aan de Universidad Complutense in Madrid en rondde de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2009. Daarna werkte zij een aantal jaar als journalist in Leeuwarden en als freelancer voor o.a. TrouwNRC Next en Het Parool

 r.s.groen@fgga.leidenuniv.nl  

 

Buitenpromovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Kamernummer Flex

Contact

Publicaties

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie