Universiteit Leiden

nl en

Roos Brekelmans

Pre-PhD kandidaat / gast

Naam
R. Brekelmans
Telefoon
+31 70 800 9512
E-mail
r.brekelmans@fgga.leidenuniv.nl

Roos Brekelmans participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'Female Intrasexual Competition in the Workplace and the Role of Gender Stereotypes'.

Meer informatie over Roos Brekelmans

Roos begon haar academische pad met dubbele Bachelor in Engels en Nederlands met een focus op literatuur aan de Universiteit in Utrecht. Hierna volgde ze een Researchmasterprogramma in Utrecht en Duitsland (Potsdam) in literatuur- en mediawetenschap (MPhil).

Aansluitend begon Roos haar professionele carrière in Berlijn bij verschillende digitale start-ups. Op dit moment is Roos werkzaam als Digital Accelerator bij Vattenfall om waardevergroting door digitalisering meer op de kaart te zetten én te realiseren.

In latere jaren bleef de academische behoefte kriebelen en volgde ze in 2013 een part-time MBA in bedrijfskunde (Erasmus Universiteit Rotterdam, MSc). Hier deed Roos onderzoek naar de ervaringen van vrouwelijke leiders vanuit een fenomenologisch perspectief en ontstond de interesse voor intraseksuele competitie tussen vrouwen onderling. Dit thema staat ook centraal in haar promotie-onderzoek.

Pre-PhD kandidaat / gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.