Universiteit Leiden

nl en

Rogier Wolf

Universitair docent

Naam
Mr.dr. R.A. Wolf
Telefoon
+31 71 527 5890
E-mail
r.a.wolf@law.leidenuniv.nl

Rogier Wolf is sinds 2013 als universitair docent Ondernemingsrecht aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht verbonden. Hij is ook als advocaat bij Steins Bisschop & Schepel in Den Haag werkzaam.

Meer informatie over Rogier Wolf

Rogier Wolf is advocaat bij Steins Bisschop & Schepel te Den Haag en sinds 2013 universitair docent Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Tot zijn expertise behoren de flex-bv en kapitaalparticipatie zonder stemrecht in de bv. Rogier Wolf adviseert onder andere over stemrechtloze aandelen, certificering van aandelen en participatiebewijzen. Hij is een veelgevraagd docent en spreker en publiceert zeer regelmatig over het ondernemingsrecht. Rogier Wolf behaalde in 1997 zijn master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij rondde de postacademische specialisatieopleiding Bedrijfsoverdracht in het MKB cum laude af aan de Grotius Academie in 2008.

In 2013 is Rogier Wolf gepromoveerd op het proefschrift ‘De kapitaalverschaffer zonder stemrecht in de BV’ aan de Universiteit Maastricht (verschenen in de Serie vanwege het Van der Heijden Instituut, deel 116, Deventer: Kluwer 2013). Hij is honorair universitair docent Ondernemingsrecht van het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies, van de Universiteit Maastricht. Bovendien is hij redactielid van het Tijdschrift voor vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsbestuur (TvOB). Rogier Wolf is daarnaast lid van de Vereeniging ‘Handelsrecht’, de Vereniging Corporate Litigation en Ius Commune Onderzoekschool. Hij is als research fellow verbonden aan het E.M. Meijers Instituut.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C 219

Contact

Publicaties

  • UdinkSchepel Advocaten advocaat
  • Tijdschrift voor vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsbestuur (TvOB) redactielid
  • Universiteit Maastricht, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, ICGI honorair universitair docent

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie