Universiteit Leiden

nl en

Richard van Oevelen

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

Naam
Mr. R.D. van Oevelen
Telefoon
+31 71 527 8518
E-mail
r.d.van.oevelen@law.leidenuniv.nl

Richard van Oevelen is vanaf 1 februari 2017 als docent en onderzoeksmedewerker verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Richard van Oevelen

Namens de afdeling Staats- en bestuursrecht is Van Oevelen als docent Staats- en bestuursrecht betrokken bij het Moot Court onderwijs voor de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daarnaast ondersteunt hij als fellow van de Thorbecke Leerstoel Prof. mr. dr. Job Cohen en dr. Laurens Raijmakers bij onderzoek naar de verschillende decentralisaties naar gemeenten en de positie (hierbij) van de provincie binnen de bestuurlijke hoofdstructuur.

Van Oevelen studeerde in april 2016 cum laude af voor de master Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. In zijn masterscriptie De provincie in het nauw deed Van Oevelen onderzoek naar de toekomst van de provincie als bestuurslaag binnen de Nederlandse bestuurlijke hoofdstructuur. De scriptie is uiteindelijk onder dezelfde titel ook in boekvorm uitgebracht. Inmiddels heeft hij ook enkele andere publicaties op zijn naam staan. In maart 2017 zal Van Oevelen aan dezelfde universiteit tevens afstuderen voor de master Notarieel recht.  

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 1.59

Contact

Publicaties

  • Gemeente Pijnacker-Nootdorp Gemeenteraadslid