Universiteit Leiden

nl en

Raoul Soullié

Docent

Naam
Mr. R.P. Soullié
Telefoon
+31 71 527 8223
E-mail
r.p.soullie@law.leidenuniv.nl

Raoul Soullié is sinds januari 2019 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als docent octrooirecht. Daarnaast werkt hij als advocaat bij de Amsterdamse vestiging van het kantoor Simmons & Simmons LLP.

Meer informatie over Raoul Soullié

Raoul Soullié is met ingang van januari 2019 aangesteld als docent octrooirecht aan de Universiteit Leiden.

Na een (onvoltooide) studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft is Raoul vanaf 2002 vier jaar werkzaam geweest bij een Rotterdams architectenbureau. In diezelfde periode studeerde hij Rechten aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen begon hij in 2006 als advocaat-stagiair bij een Amsterdams advocatenkantoor, waar hij zich bezighield met intellectueel eigendomsrecht, en met octrooirecht in het bijzonder.

In 2009 verruilde hij de advocatuur voor de rechtspraak: hij was zes jaar werkzaam als stafjurist bij de Sectie IE van de Rechtbank Den Haag. In 2015 keerde hij terug naar de advocatuur. Sindsdien is hij werkzaam in de internationale octrooirechtpraktijk van Simmons & Simmons. In zijn werk als octrooiadvocaat heeft Raoul te maken met zowel de juridische als de technologische aspecten van grote (vaak multinationale) octrooirechtelijke geschillen.

Talen

Nederlands / Engels / Duits.

Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

  • Simmons & Simmons LLP Advocatuur

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie