Universiteit Leiden

nl en

Raisa Blommestijn

Onderzoeker/Docent

Naam
Mr.drs. R. Blommestijn
Telefoon
+31 71 527 5379
E-mail
r.blommestijn@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9166-4694

Raisa Blommestijn (1994) studeerde Rechtsgeleerdheid en Filosofie (beide cum laude) aan de Universiteit Leiden. Sinds september 2016 is zij verbonden aan het Instituut voor Metajuridica (afdeling Encyclopedie van de rechtswetenschap). Zij was hier eerst werkzaam als junior docent en student-assistent en werkt sinds januari 2018 als docent-onderzoeker.

Meer informatie over Raisa Blommestijn

Onder supervisie van prof. dr. A. Ellian werkt Raisa aan een proefschrift over de constitutionele theorie en geschiedenis van de Duitse Weimarrepubliek (1918-1933). In dit proefschrift staan het ontstaan van de Weimarrepubliek en de Weimarconstitutie alsmede de (rechts)filosofische debatten die gedurende het bestaan van de Weimarrepubliek over de democratische staatsvorm werden gevoerd centraal.

Raisa doceert de vakken ‘Inleiding recht’, ‘Grondslagen van het Recht’ en ‘Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap’ in de bachelor Rechtsgeleerdheid. Daarnaast verzorgt zij de cursus ‘Strafrecht in Theorie en Praktijk’ voor PRE-University College, is zij betrokken bij het introductieprogramma ‘Leiden Law Practices’ voor eerstejaarsstudenten en doceert zij één week in het keuzevak ‘Recht en Literatuur’ (over totalitarisme).

Onderzoeker/Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 3.28

Contact

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • Encyclopedie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A3.28

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.