Universiteit Leiden

nl en

Quirine Eijkman

Onderzoeker

Naam
Mr.dr. Q.A.M. Eijkman
Telefoon
+31 70 800 9573
E-mail
q.a.m.eijkman@fgga.leidenuniv.nl

Quirine Eijkman is per 1 sept. 2017 benoemd als Ondervoorzitter Onderzoek & Advies bij het College voor de rechten van de mens geworden en als gevolg daarvan werkt ze niet meer bij de Universiteit Leiden. Daarnaast  is ze lector Toegang tot het Recht bij de Hogeschool Utrecht. Ze blijft co-promotor van Daan Weggemans.

Email: quirine.eijkman@hu.nl

Meer informatie over Quirine Eijkman

Quirine Eijkman is senior-onderzoeker en docent Veiligheid & Rechtsstaat en lector Toegang tot het Recht bij de Hogeschool Utrecht. Zij is het voormalige hoofd Politieke Zaken & Persvoorlichting bij Amnesty International Nederland en was tevens communicatie-surveillance adviseur voor Amnesty International. Momenteel participeert zij in het  part-time creative leadership program van THNK.

Haar onderzoek richt zich op de (neven)effecten van veiligheidsmaatregelen voor de rechtsstaat en mensenrechten. Verder is zij als co-promotor verbonden aan proefschriften over de Hofstadgroep, veiligheid en privacy en digital security governance. Ook doceert zij aan verschillende masteropleidingen van de Universiteit Leiden vakken op het gebied van de rechtsstaat en veiligheid, terrorismebestrijding, cybergovernance, internationaal crisis- en security management en mensenrechten.

Tevens is zij lid van het Helsinki Comité, de Raad van van Advies van de Stichting Bescherming Burgerrechten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM), waar ze tussen 2005 en 2011 (vice-)voorzitter van was.

Onderzoeker

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.33

Contact

  • Hogeschool Utrecht (Utrecht University of Appllied Sc) Lector toegang tot het recht
  • Justice Q&A Consultant