Universiteit Leiden

nl en

Paul Knol

Universitair docent

Naam
Mr. P.C. Knol
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
p.c.knol@law.leidenuniv.nl

Paul Knol is werkzaam als bedrijfsjurist bij KPN en sinds 2000 tevens verbonden aan eLaw - Centrum voor Recht en Digitale Technologie als gastdocent in het vak Telecommunicatierecht.

Meer informatie over Paul Knol

Paul Knol studeerde in april 1980 af aan de Universiteit Leiden (burgerlijke recht ) en was aansluitend tot oktober 1986 aan die Universiteit verbonden als wetenschappelijk medewerker burgerlijk recht. In die jaren publiceerde hij artikelen over verschillende civielrechtelijke onderwerpen, schreef voor de losbladige uitgaven Contractenrecht (naar oud BW) en Verbintenissenrecht de hoofdstukken over overgang van vorderingen en subrogatie en publiceerde een monografie ‘Vergoeding van letselschade’ (1986).

Sinds 1986 is hij als bedrijfsjurist werkzaam bij KPN, waar hij vooral werkzaam is op het gebied van telecommunicatieregelgeving sinds de vroege jaren 90. Sinds 2000 is hij tevens als gastmedewerker verbonden aan eLaw@Leiden voor telecommunicatierecht. Naast het doceren publiceerde hij op dat terrein artikelen en (bijdragen aan) boeken en is hij co-redacteur van de uitgave Tekst & Commentaar Telecommunicatie-  en privacyrecht (vijf drukken sinds 2001).

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

Publicaties

  • Opgenomen in intern register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.