Universiteit Leiden

nl en

Paul Flach

Beleidsmedewerker/controller

Naam
Drs. P.D. Flach
Telefoon
+31 71 527 3347
E-mail
pd.flach@bb.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'De kostprijs van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Paul Flach

De promovendus heeft Bedrijfskunde van de Financiële Sector gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Daarna heeft hij de module Actuarieel Rekenaar gevolgd bij het Actuarieel Instituut. Na circa acht jaar bij een verzekeringsmaatschappij te hebben gewerkt, werkt de promovendus inmiddels negen jaar bij op de financiële (beleids)afdeling van de universiteit Leiden.

Doel van het onderzoek is om met behulp van een berekende kostprijs vast te stellen in hoeverre aan universiteiten ter beschikking gestelde middelen voldoende efficiënt worden besteed. Voldoende betekent: niet inefficiënt (bijvoorbeeld veel overhead) maar ook niet overefficiënt (bijvoorbeeld een relatief veel student per wetenschapper). Naast verschillende universiteiten wordt de ontwikkeling van de hoogte en samenstelling van de kostprijs over een periode van 20 jaar onderzocht.

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • CWTS

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden

Contact

Beleidsmedewerker/controller

  • Bestuursbureau
  • Directie Bedrijfsvoering
  • Financieel Economische Zaken

Werkadres

Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden
Kamernummer E.2.11

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie