Universiteit Leiden

nl en

Ola Al Khatib

Onderwijs- en onderzoeksmedewerker

Naam
O.A. Al Khatib BA LLM
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
o.a.al.khatib@law.leidenuniv.nl

Ola Al Khatib is als Onderwijs- en Onderzoeksmedewerker verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Zij schrijft onder begeleiding van professor Anne Meuwese een onderzoeksvoorstel op het gebied van ‘ad hoc biases’ bij geautomatiseerde besluitvorming in de publieke sector. Ook is zij betrokken bij het onderwijs in zowel de bachelor alsook de master.

Meer informatie over Ola Al Khatib

Ola Al Khatib studeerde Liberal Arts & Sciences: Global Challenges en Rechtsgeleerdheid in Den Haag en Leiden. In 2020 studeerde zij cum laude af in het Staats- en bestuursrecht. In 2021 behaalde zij cum laude een postinitiële LLM aan de London School of Economics and Political Science (LSE), alwaar zij zich specialiseerde in het Europees publiekrecht en de rechtsfilosofie.

Tijdens haar studietijd deed Ola ervaring op in zowel publieke als private sector bij onder andere de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Raad van Europa en bij de afdelingen bestuursrecht en internationaal recht van verschillende advocatenkantoren. Ook was zij destijds al werkzaam bij de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden als piekdocent en gaf ze in dit kader werkgroepen Beginselen van de Democratische Rechtsstaat en Inleiding Bestuursrecht. 

Momenteel is Ola verbonden aan deze afdeling als Onderwijs- & Onderzoeksmedewerker. Zij is betrokken bij het onderwijs van zowel bachelor- als mastervakken en schrijft onder begeleiding van professor Anne Meuwese een onderzoeksvoorstel op het gebied van ‘ad hoc biases’ bij geautomatiseerde besluitvorming in de publieke sector.

Onderwijs- en onderzoeksmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.