Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Nynke Bos

Onderwijskundig Onderzoeker

Naam Dr. N.R. Bos
Telefoon +31 71 527 2456
E-mail n.r.bos@iclon.leidenuniv.nl

Nynke werkt sinds 2016 bij het ICLON. Haar expertise ligt met name in het ontwerpen en evalueren van online/blended learning omgevingen.

Meer informatie Nynke Bos

Nynke werkt sinds 2016 bij het ICLON. Haar expertise ligt met name in het ontwerpen en evalueren van online/blended learning omgevingen.

Nynke werkte ruim 8 jaar bij de Universiteit van Amsterdam als teamleider blended learning en onderwijskundig onderzoeker, bij zowel de faculteit der Geneeskunde als bij de faculteit der Geesteswetenschappen. Hier was zij verantwoordelijk voor diverse kleine en grote onderwijsinnovatieprojecten, zowel gericht op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs alsmede verlaging van de werkdruk voor docenten.

Nynke studeerde psychologie en onderwijswetenschappen (cum laude) en promoveerde in 2016 op haar onderzoek getiteld Effectiveness of Blended Learning - Factors Facilitating Effective Behavior in a blended learning environment. In haar promotieonderzoek ontwikkelde zij verschillende studentenprofielen op basis van het gebruik van de verschillende leermaterialen in een cursus en onderzocht oorzaken voor deze verschillen alsmede de impact van deze verschillen op het succes binnen een cursus. Zij maakte hiervoor gebruik van learning analytics (educational big data) om zo deze trends en patronen in grote hoeveelheid data te ontdekken. Haar specialisatie ligt dan ook met name in kwantitatief onderzoek.

Geen relevante nevenwerkzaamheden