Universiteit Leiden

nl en

Merinda Stewart

Promovendus

Naam
M.E. Stewart
Telefoon
+31 71 527 6098
E-mail
m.e.stewart@law.leidenuniv.nl

Merinda is sinds september 2016 als onderzoeker verbonden aan het Internationale Instituut voor Luchtvaat- en Ruimterecht (IIASL) en begonnen met haar promotie aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie (eLaw) van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Merinda Stewart

Biografie

Merinda is afgestudeerd in Rechten en Kunst aan de Universiteit van Melbourne. Daarna heeft zij aan de Universiteit Leiden de Advanced Master Air and Space Law met goed gevolg afgerond. Zij is tevens bevoegd als advocaat aan de Supreme Court of Victoria, Australia. Sinds 1 september 2016 is zij begonnen als onderzoek bij het Internationale Instituut voor Luchtvaat- en Ruimterecht (IIASL) en als promovendus aan het Centrum voor Recht en Digitale Technologie (eLaw) van de Universiteit Leiden. 

Onderzoeksgebieden

Merinda doet onderzoek naar het gebruik van nieuwe technologiën, met name in het luchtruim en deruimte, toegepast op maritiem toezicht en rechtshandhaving. Daarnaast is zij managing editor van het Kluwer tijdschrift Air & Space Law. Ook is zij secretaris voor de Alumnivereniging van de Advanced Master Studies Programme in Air and Space Law. Tenslotte is zij lid van de Europese Ruimterecht vereniging (EALA) en de Luchtvaartrecht vereniging van Australië en Nieuw Zeeland (ALAANZ).

Titel onderzoek: The use of new technology, in particular in the air and outer space, applied for maritime surveillance and law enforcement.

Verantwoordelijk voor

Assistent coördinator van het LLM en LLC programma.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Lucht- en Ruimterecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 3.12

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie