Universiteit Leiden

nl en

Matthijs van Bergen

Buitenpromovendus

Naam
M. van Bergen LLM
Telefoon
+31 71 527 5200
E-mail
geen

Matthijs van Bergen is sinds 2011 buitenpromovendus bij eLaw.

Meer informatie over Matthijs van Bergen

Biografie

Matthijs van Bergen heeft in 2009 de Master Informatierecht afgerond aan de UvA. Hij is bijna drie jaar als legal assistant werkzaam geweest bij een groot advocatenkantoor en bijna een jaar bij een rechtswinkel. Vanaf 2008 tot heden is Matthijs werkzaam als juridisch adviseur bij ICTrecht. Sinds 2011 is hij als buitenpromovendus verbonden aan eLaw - Centrum voor Recht en Digitale technologie.

Onderzoek

Matthijs is specialist in het informatierecht en heeft in het bijzonder veel kennis over en interesse in grondrechtelijke kwesties op internet; zoals netneutraliteit, privacy en vrijheid van meningsuiting. Daarnaast is hij thuis in het intellectuele eigendomsrecht en het sluiten en onderhandelen over ICT contracten. 

Zijn promotieonderzoek speelt zich dan ook af op het gebied van netneutraliteit en is getiteld
'Network neutrality and the Rule of Law in Cyberspace'. In 2010 en 2011 heeft hij op vrijwillige basis advies gegeven aan BoF op het gebied van netneutraliteit en hij helpt BoF waar hij kan mee aan nieuwe dossiers en vraagstukken die binnen zijn interesse en expertise vallen, waaronder ook de algemene meldplicht voor datalekken. 

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer Flex

Contact