Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Matthijs van Bergen

Buitenpromovendus

Naam M. van Bergen LLM
Telefoon +31 71 527 5200
E-mail geen

Biografie

Matthijs van Bergen heeft in 2009 de Master Informatierecht afgerond aan de UvA. Hij is bijna drie jaar als legal assistant werkzaam geweest bij een groot advocatenkantoor en bijna een jaar bij een rechtswinkel. Vanaf 2008 tot heden is Matthijs werkzaam als juridisch adviseur bij ICTrecht. Sinds 2011 is hij als buitenpromovendus verbonden aan eLaw - Centrum voor Recht en Digitale technologie.

Onderzoek

Matthijs is specialist in het informatierecht en heeft in het bijzonder veel kennis over en interesse in grondrechtelijke kwesties op internet; zoals netneutraliteit, privacy en vrijheid van meningsuiting. Daarnaast is hij thuis in het intellectuele eigendomsrecht en het sluiten en onderhandelen over ICT contracten. 

Zijn promotieonderzoek speelt zich dan ook af op het gebied van netneutraliteit en is getiteld
'Network neutrality and the Rule of Law in Cyberspace'. In 2010 en 2011 heeft hij op vrijwillige basis advies gegeven aan BoF op het gebied van netneutraliteit en hij helpt BoF waar hij kan mee aan nieuwe dossiers en vraagstukken die binnen zijn interesse en expertise vallen, waaronder ook de algemene meldplicht voor datalekken. 

Buitenpromovendus
Faculteit Rechtsgeleerdheid
Instituut voor Metajuridica
eLaw@Leiden
Werkadres
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer Flex
Contact
+31 71 527 5200
geen

Geen relevante nevenwerkzaamheden