Universiteit Leiden

nl en

Marlijn Peeters

Universitair docent

Naam
Dr. M.P. Peeters
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.p.peeters@law.leidenuniv.nl

Marlijn Peeters is sinds 2016 als universitair docent criminologie verbonden aan het Instituut Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Marlijn Peeters

Algemeen

Marlijn Peeters is sinds 2016 als universitair docent criminologie verbonden aan het Instituut Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Na haar studie is zij als docent criminologie en onderzoeker werkzaam geweest op Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Haar promotieonderzoek heeft ze afgerond aan de Universiteit Gent.

Onderzoek

Marlijn haar onderzoeksinteresse ligt op het gebied van de omgevingscriminologie. Haar promotieonderzoek ging over de invloed van zichtbare omgevingskenmerken op huis, straat en buurtniveau het inbraakrisico van woningen. Hierover publiceert ze in nationale en internationale criminologische boeken en tijdschriften.

Onderwijs

Binnen de Bachelor Criminologie heeft Marlijn een groot aantal vakken verzorgd. Momenteel zijn dit Methoden en Technieken II en Inleiding Criminologie. Daarnaast begeleidt ze studenten bij hun Bachelor en Masterthesis.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.16

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.