Universiteit Leiden

nl en

Marlies van Boekel

Pre-PhD kandidaat

Naam
Drs. M.L.T. van Boekel
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
m.l.t.van.boekel@fgga.leidenuniv.nl

Marlies van Boekel participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'Über die Grenze/Over de grens. Polarization and Totalitarism in Hitler Germany'.

Meer informatie over Marlies van Boekel

Marlies van Boekel studeerde Spaanse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze schreef haar scriptie over de ideeën en het engagement van de Cubaanse schrijver Alejo Carpentier “La sociedad Ideal y el Papel del Individuo” (De ideale samenleving en de rol van het individu).

Na haar master aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werkt zij sinds 1991 als beeldend kunstenaar in Leiden. Afhankelijk van het thema maakt zij gebruik van schilder-, tekenkunst, fotografie en video met veelal de focus op thema’s uit haar directe omgeving. Haar werk is opgenomen in de collectie van Museum De Lakenhal. Naast beeldend kunstenaar is Marlies tevens werkzaam als beëdigd tolk-vertaler en gerechtstolk Spaans.

Vanaf mei 2020 volgt Marlies het pre-PhD opleidingstraject bij het Dual PhD Centre en onderzoekt zij de mogelijkheden te promoveren op de positie van Nederlanders in het Duitse grensgebied ten tijde van het Derde Rijk, gebaseerd op een persoonlijke geschiedenis.

Pre-PhD kandidaat

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.