Universiteit Leiden

nl en

Marleen Danel

Onderwijskundig adviseur

Naam
M.S. Danel
Telefoon
+31 71 527 3388
E-mail
m.s.danel@iclon.leidenuniv.nl

Marleen Danel is onderwijskundig adviseur.

Meer informatie over Marleen Danel

Marleen werkt als onderwijskundig adviseur bij het ICLON (afdeling Hoger Onderwijs). Hier helpt ze beginnende en ervaren docenten bij het optimaliseren van hun onderwijs door middel van didactische trainingen en individuele coaching. Daarnaast is Marleen werkzaam op het gebied van onderwijsevaluatie.

Tot en met 2017 was Marleen werkzaam als docent bij de afdeling Onderwijsstudies aan het instituut Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Leiden). Hier begeleidde ze studenten in hun ontwikkeling tot pedagoog en/of academisch geschoolde basisschoolleerkracht door hen o.a. te begeleiden bij het doen van onderzoek, schrijven van scripties of door hen bij te staan als mentor. Daarnaast ontwikkelde ze onderwijs(materiaal) en organiseerde ze professionaliseringsactiviteiten voor collega’s.

Verder is Marleen betrokken geweest bij onderzoek naar samenwerkend schrijven, begrijpend lezen en weblectures. Bovendien houdt Marleen zich bezig met de ontwikkeling van academische vaardigheden en informatievaardigheden van studenten. Voor MOOC-deelnemers heeft ze bijvoorbeeld een Academic Toolkit ontwikkeld die hen helpt academische basisvaardigheden te ontwikkelen.

Marleen studeerde in 2014 af aan de master Educational Studies (Universiteit Leiden). In 2013 behaalde ze haar bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen en Onderwijksunde (Rijksuniversiteit Groningen). Tijdens haar studie nam ze deel aan het minorprogramma Neurowetenschappen (Faculty of Science and Engineering).

Onderwijskundig adviseur

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • HO Algemeen

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.40

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie