Universiteit Leiden

nl en

Mark van Houwelingen

Naam
M.J. van Houwelingen BC
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.j.van.houwelingen.2@fsw.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Gecijferdheid van Pabo-studenten verbeteren'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Mark van Houwelingen

In het nieuws horen we berichten over de magere kwaliteit van het rekenen van Pabo-studenten, en aangezien ik me daar als rekendocent aan de pabo van de Hogeschool Rotterdam verantwoordelijk voor voel, wil ik daar graag verbetering in aanbrengen. Ik wil weten wat werkt in begeleiding van studenten om hun gecijferdheid te vergroten. Ik wil zelf een goede begeleider zijn, mijn professionele ontwikkeling verder verdiepen en verbreden, en anderen stimuleren dat ook te doen.

In juli 2011 ben ik gestart in de oriëntatiefase van het duale dissertatieprogramma bij het Dual PhD Centre. In maart 2013 ben ik officieeel gestart met mijn project - met een voucher van de Hogeschool Rotterdam, en in maart 2014 kreeg ik de eerste data binnen. Aangezien ik in 2013 drie statistiek cursussen gevolgd heb (spss, psychometrics en item respons theory), kon ik toen direct starten met analyseren. Het volgende op de planning is het ontwikkelen van lesprogramma's en het schrijven van een artikel daarover, en over het op een schaal zetten van toetsitems. Mijn promotor is professor Willem Heiser, hoogleraar Psychologie, methoden en Technieken en Data Theorie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Methodologie & Statistiek

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B15

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie