Universiteit Leiden

nl en

Marije Vermeulen

Naam
M.C.M. Vermeulen MSc
E-mail
m.c.m.vermeulen.2@umail.leidenuniv.nl

Kort CV

Marije Vermeulen studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden en volgde de researchmaster Developmental Psychopathology in Education and Child Studies. Gedurende tien maanden heeft ze stage gelopen op het Ambulatorium - nu LUBEC - verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen en daarbij heeft ze de ‘NVO Basisaantekening Diagnostiek’ behaald. In 2012 heeft Marije haar researchmaster afgerond.

Sinds december 2012 is Marije werkzaam als promovendus op het project ‘Het lerende brein: Relatie tussen slaap en leren bij kinderen’. Dit project is een samenwerking tussen de Slaap & Cognitie groep van het Nederlands Herseninstituut (NIN) te Amsterdam en de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Leiden. Momenteel is Marije docent bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. In deze functie is ze betrokken bij diverse bachelor- en mastervakken, waaronder begeleiding van scripties en klinische stages.

Onderzoek

Uit meerdere studies is gebleken dat een tekort aan slaap een schadelijk effect heeft op leren, cognitieve prestaties en gedragsmatig functioneren. In haar promotieonderzoek bestudeerde Marije hoe slaap effect heeft op cognitie (aandacht, geheugen, inhibitievaardigheden), stemming, gedrag en de onderliggende hersenfuncties van kinderen en adolescenten. Verschillende mogelijke beïnvloedende factoren zoals temperament werden eveneens opgenomen in de studie.

Relevante links

 

Zie Engelstalig profiel Marije Vermeulen

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie