Universiteit Leiden

nl en

Marieke van Doorn

Pre PhD kandidaat/gast

Naam
Drs. M.T.G. van Doorn
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.t.g.van.doorn@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Minding the dictator’s mind-set: uncovering the indicators for undemocratic political behaviour'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Marieke van Doorn

Onderzoek naar politieke profielen van leiders in het academische veld van de politieke psychologie.  Waarom wordt de ene leider een dictator en de andere een democratisch leider in gelijksoortige context? Dat is de vraag die op kwam na het zien van de overeenkomsten in politiek gedrag tussen dictators wereldwijd. Verschillen dictatoriale leiders van hun meer democratische collega's op psychologische kenmerken als motivatie, houding of overtuigingen? Ik concludeerde in een eerste verkennend paper dat deze verschillen inderdaad bestaan. In vervolgonderzoek ga ik middels tekst-, & discours-analyse van interviews en speeches, psycho-biografisch materiaal en context analyse op zoek naar bepalende psychologische variabelen voor verschillende leiderschapsprofielen. 

Opleiding en werk: Politicoloog. Werkzaam als politiek adviseur van oppositiepartijen, democratieactivisten en journalisten in ontwikkelingslanden. Eigenaar adviesbureau voor campagnes, beleids-beïnvloeding en leiderschapsadvies: Leidmotief (www.leidmotief.com). 

 

Pre PhD kandidaat/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague
Kamernummer A3.03

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie