Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Marieke van Doorn

Pre-PhD kandidaat


Naam Drs. M.T.G. van Doorn
Telefoon +31 71 527 2727
E-mail m.t.g.van.doorn@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Minding the dictator’s mind-set: uncovering the indicators for undemocratic political behaviour'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague.

Meer informatie Marieke van Doorn

Onderzoek naar politieke profielen van leiders in het academische veld van de politieke psychologie.  Waarom wordt de ene leider een dictator en de andere een democratisch leider in gelijksoortige context? Dat is de vraag die op kwam na het zien van de overeenkomsten in politiek gedrag tussen dictators wereldwijd. Verschillen dictatoriale leiders van hun meer democratische collega's op psychologische kenmerken als motivatie, houding of overtuigingen? Ik concludeerde in een eerste verkennend paper dat deze verschillen inderdaad bestaan. In vervolgonderzoek ga ik middels tekst-, & discours-analyse van interviews en speeches, psycho-biografisch materiaal en context analyse op zoek naar bepalende psychologische variabelen voor verschillende leiderschapsprofielen. 

Opleiding en werk: Politicoloog. Werkzaam als politiek adviseur van oppositiepartijen, democratieactivisten en journalisten in ontwikkelingslanden. Eigenaar adviesbureau voor campagnes, beleids-beïnvloeding en leiderschapsadvies: Leidmotief (www.leidmotief.com). 

 

Pre-PhD kandidaat
Faculteit Governance and Global Affairs
Centrum Regionale Kennisontwikkeling
Werkadres
Stichthage
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
Contact
+31 71 527 2727
m.t.g.van.doorn@fgga.leidenuniv.nl

Geen relevante nevenwerkzaamheden