Universiteit Leiden

nl en

Marieke van Doorn

Duale promovendus/gast

Naam
Drs. M.T.G. van Doorn
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
m.t.g.van.doorn@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Minding the dictator’s mind-set: uncovering the indicators for undemocratic political behaviour'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre.

Meer informatie over Marieke van Doorn

Onderzoek naar politieke profielen van leiders in het academische veld van de politieke psychologie.  Waarom wordt de ene leider een dictator en de andere een democratisch leider in gelijksoortige context? Dat is de vraag die op kwam na het zien van de overeenkomsten in politiek gedrag tussen dictators wereldwijd. Verschillen dictatoriale leiders van hun meer democratische collega's op psychologische kenmerken als motivatie, houding of overtuigingen? Ik concludeerde in een eerste verkennend paper dat deze verschillen inderdaad bestaan. In vervolgonderzoek ga ik middels tekst-, & discours-analyse van interviews en speeches, psycho-biografisch materiaal en context analyse op zoek naar bepalende psychologische variabelen voor verschillende leiderschapsprofielen. 

Opleiding en werk: Politicoloog. Werkzaam als politiek adviseur van oppositiepartijen, democratieactivisten en journalisten in ontwikkelingslanden. Eigenaar adviesbureau voor campagnes, beleids-beïnvloeding en leiderschapsadvies: Leidmotief (www.leidmotief.com). 

 

Duale promovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Kamernummer A3.03

Contact

Buitenpromovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie